Ana içeriğe atla

                         
NEDEN BU KİTAPLAR? , YOLCULUĞA MUKADDİME

 Çıkmış olduğumuz yolda başkaları gibi ezbere konuşmamak, bilmeden bildirme, olmadan oldurma sevdasına düşüp, tahrib yoluna saplanmamak için, kendimize bir yol haritası çıkarmamız gerekiyordu. Zamanın etrafımızı çepeçevre kuşattığı ve tüm olayların aleyhimize işlediği bir anda ise henüz ‘tam olmamış’ halimizle sizlere ne bir liste, ne de harita verebilirdik. Biz de etrafımıza şöyle bir bakındık. İslam Ümmetinin uyuyan gençlerini uyandırmak, onları harekete geçirmek, yeni bir dünya kurmaları için onlara yol göstermek davasında olan birilerine ihtiyacımız vardı. Elbette ki bu listeyi seçmemiz, yalnızca bu listenin okunabilir, başka listelerin ise okunamaz yahut hakikate götüremez olması demek değildir asla. Zira İslam milletlerinin yeniden topyekûn bir araya gelmesi için çalışan, tanıdığımız-tanımadığımız sayısız nefer var yeryüzünde. ‘Bu kitaplardan başka kitap tahlili yayınlamayacak mısınız? Bu liste üzerinden mi gideceksiniz sadece?’ sorularına karşılık diyebiliriz ki; bu listede olmayan ve bizim de tahlilini yapıp sizlere sunacağımız dolayısıyla farklı lezzetlere yönlendireceğimiz bir hayli kitap olacak. Çekincelerinizi bir kenara bırakın da bu kitapları nasıl okuyacak ve neler kazanacağız o kısma geçelim:
 Öncelikle Yusuf Kaplan’ da kim? diye bir soru soracaksınız elbet. Yusuf Kaplan(1) hoca bu toprakların öz çocuğu, Anadolu ruhunu hazmetmiş, batının köklerini bizatihi tanımış, tanımadığını ilan etmiş ve hala hayatta olan sayılı mütefekkirlerimizdendir. İFAM’a ziyarete geldiğinde İhsan Hocamızın takdim ederken İFAM ’ın ruhunda mayası olan nadir şahsiyetlerden diye tavsif ettiğini ayrıca belirtmiş olalım. Kendileri Yeni Şafak gazetesinde köşelerinde yazılar kalem almakla beraber, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ‘Fikir atölyesi, Medeniyet Okumaları’ gibi projelerle de gençleri aydınlatmaya devam etmekte. İFAM talebeleri olarak bizim de nasibimize ondan fikir devşirmek düşmeli diye düşünerek; hazırlamış olduğu listeyi okumak suretiyle, youtube üzerinden de ‘Fikir atölyesi(2)’ videolarını izlemekle işe koyulduk. Akıncılar Teşkilatı Maarif Birimi bunun öncüsü, pilot takımı olmakla beraber sizler de bize eşlik ederek fikri yapınızı, ufkunuzu genişletebilir, İslam ümmetine katkı sunmak için şuur seviyenizi doruklara çıkarabilirsiniz. Bilmenizi isteriz ki bu listeyi ve video dizisini takip ediş amacımız dünyayı tanımak ve yeni bir dünya nasıl inşa edebilirizi fikretme seviyesine ulaşmaktır. Okumak hakikate götüren mühim bir araçtır, ancak araçla amacı birbirine karıştırmazsanız ve doğru kitapları okursanız ‘bilmek’ sizi ‘bulmaya’ oradan ise ‘olmaya’ yönlendirir. Mesele bundan ibarettir. Yolculuğumuz biliş, buluş ve oluş yolculuğudur.
İlk yirmi kitaplık liste ve üzerine birkaç not için Yusuf Kaplan’ın kendi kaleme aldığı şu yazıya başvurabilirsiniz: (dipnotta 3 numara).
Kitapları okurken teşkilat olarak Yusuf Kaplan hocanın da istediği gibi 4 kalem tekniğiyle okuyoruz, şöyle ki:
Kırmızı kalem: Önemli satırlar.
Yeşil kalem: Anahtar kavramlar
Mavi kalem: Atlanmaması gereken satırlar.
Kurşun kalem: Sayfaların üst kısmına sayfanın en önemli cümlesi, kenarlara başlıklar dizme şeklinde olmalı.
Önümüzdeki günlerde Sezai Karakoç’un kaleme aldığı, listenin ilk üç kitabının (İslam’ın Dirilişi, İnsanlığın Dirilişi, Diriliş Neslinin Amentüsü) tahlillerini yayınlayacağız Allah’ın izniyle.
Bizi takipte kalır ve yayınlanan kitapların tahlillerinden yola çıkarak bu okumaları yaparsanız dünyaya farklı bakacak ve Allah’ın Resulünün yoluna bu asırda hizmet için tam donanıma sahip olmaya yaklaşacaksınız inşaAllah. Sefer bizden, zafer Allah’tandır. ‘Tanımlayamazsanız tanımlanmanızın‘ kaçınılmaz olduğu bir dünyada ‘olmaktan’ başka çaremiz olmadığını anlamanız ümidiyle, Allah’a emanet olunuz..
(Yazı, şiir, öyküleriniz için akincimaarifbirimi@gmail.com)


1)Şu kaynaktan biyografisini tafsili olarak inceleyebilirsiniz: http://www.biyografya.com/biyografi/9517
2)Şu an elli videodan fazla olan ve hala devam eden bu video dizisine şuradan ulaşabilirsiniz: https://www.youtube.com/playlist?list=PLF4PLrnZcgPVr6phW5NCF-jVzSykjyfLJ
3)https://www.yenisafak.com/yazarlar/yusufkaplan/onumuzu-acacak-bir-oncu-kusak-icin-100-kitaplik-okuma-listesi-2034253

Yorumlar

  1. Allah muvaffakiyetler nasip etsin, yolunuzu açık etsin...

    YanıtlaSil
  2. Dava şuuruyla çıkmış olduğunuz bu yolda muvaffak olmanız temennisiyle...
    Zira insanlar hakikate aç
    İçimizdeki açlığı bir nebze olsun gideren dava erlerine teşekkürü borç bilirim

    YanıtlaSil
  3. Ustadin deyimiyle; Bu dâva hor, bu dâva öksüz, bu dâva büyük! O yüzden Çıkmış olduğunuz bu davada Allah yolunuzu açık eylesin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEZAİ KARAKOÇ VE İSLAMIN DİRİLİŞİ KİTABI (Yüz kitaplık listeden ilk kitap)

Sezai Karakoç   Hakkında yazacağımız bu kısacık tahlil onu anlatmaya yetmeyecektir muhakkak. Burada uzun uzadıya rakamlara boğulup kronolojik bir perspektif de sunmayacağız sizlere. Onun neden bugünün ve yarının Türkiye’sinde belirleyici olacağını ve ne nispette önemli olduğunu anlayacağımız birkaç bilgi zaten sizi onu anlamaya ve kitaplarına yönlendirecektir. Aşağıda vereceğimiz İslam’ın Dirilişi adlı kitabının kısa ve öz tahlili de derhal sizi bu kitabı edinmeye ve bugüne değin şayet tanışmadıysanız tanımaya/anlamaya itecektir adeta. Bir yazar, mütefekkir, âlimle tanışmak demek sureten onunla bir araya gelmek değildir çünkü. Onun insanlığa bıraktığı mesajını özümsemek onu anlamaya ve anlatmaya yönlendirir sizi.   Onu iki kelimeyle sıfatla deseniz Anadolu evladı der kapatırız konuyu. Bu kavramın ne kadar önemli olduğunu bilmeyenlere basit bir terkip gibi gelebilir bu iki kelime.   Özellikle ideolojilerin pençesinde ruhu ölmek üzere olan insanın her geçen gün kimlik yozlaşmala

İnsanlığın Medeniyet Destanına Eleştirel Bir Bakış

Besmele, Hamd ve Salat-u Selamdan sonra... Öncü bir kuşak için okunması ve tefekkür edilmesi gereken 100 kitaplık listenin  10. Kitabı "İnsanlığın medeniyet destanı". Her biri dünya çapında yankı oluşturan  Roger GARAUDY'nın 60'ı aşkın eserinden sadece biri.Garaudy bu eseri müslüman olmadan 4 sene önce yazdı. Bu kitabın hedefi tarihe bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini göstermek; batının aslında çoğu insanın düşündüğü gibi örnek alınacak,ulaşılması gereken hedef olarak konulacak bir yerinin olmayışını gözler önüne sermek.Malum olduğu üzre ülkemizin bir kısmı batıyı bu şekilde görenlerden oluşmakta. Motamot şekilde batıya uyarsak gelişiriz, batı gibi oluruz düşüncesinde debelenip durmaktalar. Meseleye  iki farklı açıdan bakmak istiyorum:  1. Bizim soylu bir kültürümüz, tarihimiz varken batı kültüründen ne umuyoruz? Eğer terakki umuyorsak batıya değil kendi kültürümüze, İslam kültürüne, aslımıza dönmeliyiz. Çünkü iki medeniyet arasında sıkışıp kalmaktansa k

MÜSLÜMANCA DÜŞÜNME ÜZERİNE DENEMELER KİTABINA BİR DENEME

  Modern dünyada tüm eşyanın hakikatinden mücerred hale geldiği, kendi manasının haricine itildiği ve farklı elbiselerle teşhir edildiği malum. Eşyanın dahi bu kendi dışı olmaklığa mecbur kılındığı sahteliklerle ağulanmış modern dünyada, eşyadan daha mücerred ve nazik olan, insanı O’na muhatap olmaya layık hale getiren aklın iğdiş edilmemesi, bu tahrif ve tahripten menfi manada etkilenmemesi mümkün değil. Kaldı ki eşyayı asıl manasından soyunduran insan da modern zamanların doğayı tahakkümü altına alan, insanı eşrefi mahlûkat olmaktan beri kılan anlayışın ürünü. Eşya kendi kendine bu dönüşümü yaşayamayacağına göre, bunu icad eden aklın da varolduğu muhakkak hale gelmiş bulunuyor. Savaşlar artık bilek kuvvetine dayanmıyor, daha doğrusu geçmişte nasıl bilek kuvvetine dönüşen savaşlar bir akıl çatışmasından neşet ediyorduysa bugün de aynı manada hatta daha da çok aklın ön planda olduğu çatışmalar mevcut. Müslüman aklın ortadan kaldırılması, diğer beşeri ideolojilerle İslam’ın aynı dü